Nieuwe waterspeelplaats in Darwinpark

Gepubliceerd op 27 augustus 2024
Afbeelding

Op woensdagmiddag 21 augustus opende de waterspeelplaats in het Darwinpark. Ruim 100 kinderen kwamen met hun ouders langs om dit te vieren. Zij konden een lekker schepijsje halen bij de ijskar en kregen een setje met een emmertje, schepjes en een bad-eendje. De speelplaats is vanaf nu tot 1 oktober elke dag open van 10.00 tot 17.00 uur, behalve op de maandagen. De ingang is via de kinderboerderij.

De reacties waren heel positief. Ondanks dat het niet zo heel warm was konden sommige kinderen niet wachten om in het water te plonsen. Een bezoeker zei dat ze blij was dat het Darwinpark nu echt een plek is waar voor kinderen van alle leeftijden iets te beleven is. Een ander kon niet wachten om haar kleinkinderen in het weekend mee te nemen naar de waterspeelplaats.  

De waterspeelplaats is gefinancierd door Pact Zaandam-Oost en Regio Deal. Het idee voor de waterspeelplaats kwam vanuit bewoners uit de buurt. Er is veel behoefte aan een plek waar kinderen met mooi weer lekker met water kunnen spelen. Mensen zijn blij dat de waterspeelplaats er nu is. Een bezoek aan het Darwinpark wordt zo een dagje uit.  

Moeders en kinderen dachten mee over hoe de waterspeelplaats eruit moest komen te zien. De waterspeelplaats is nog niet helemaal af. In het najaar wordt de waterspeelplaats verder aangekleed. Ook wordt er dan verder gebouwd aan het naastgelegen nieuwe gebouw van het Zaans Natuur- en Milieucentrum. De verwachting is dat het in het voorjaar van 2025 af is. Dan volgt nog een officiële opening.  

 

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl